Lichtkoepels: wat kun je er eigenlijk mee?

Lichtkoepels

Vroeger waren lichtkoepels in een plat dak heel normaal. Tegenwoordig vinden mensen het oubollig of ordinair. Dat is jammer want lichtkoepels zien er tegenwoordig veel beter uit en zijn van veel betere kwaliteit. Het is dan ook goed om weer eens te kijken naar de mogelijkheden omtrent lichtkoepels.

Lichtkoepels

Meer licht

Natuurlijk zorgen lichtkoepels in eerste instantie voor meer licht dan een raam dat verticaal in de gevel geplaatst is. Dat was vroeger ook al zo. Je kunt voor een doorzichtige of een matte koepel kiezen. Beide laten licht en zon door, maar vaak is dat bij de doorzichtige koepel wel meer.

De airco kan uitblijven

Een lichtkoepel is bovendien een soort alternatief dakraam en zorgt daarom voor een prettige tocht. In de winter is dat natuurlijk niks, maar in de zomer is het juist wel fijn als je een beetje tocht hebt. Sterker nog: een lichtkoepel kan ervoor zorgen dat je wat langer kunt wachten met die airco aanschaffen. Misschien heb je dat apparaat wel helemaal niet nodig. Lichtkoepels zijn namelijk ontzettend verkoelend maar kunnen ondertussen alsnog het  zonlicht tegenhouden. Dan moet je kiezen voor een koepel met uv-bescherming of een speciale zonwerende koepel. 

De waarde van je woning

Wist je dat zo’n koepel ook nog kan bijdragen aan de waarde van je woning? Je dak, daar doe je doorgaans vrij weinig mee. En toch kun je de waarde ervan doen stijgen door te kiezen voor een lichtkoepel. Zo heb je namelijk meer daglicht binnen en meer daglicht is een goed iets bij koopwoningen.