Tips voor het stylen van bloementjes behang in huis

bloemen behang kopen

Je ziet in steeds meer woningen behang. Het bloemen behang was vroeger al heel erg populair, maar het is nu weer helemaal terug. Het geeft een vrolijke en gezellige sfeer aan je interieur en dat is natuurlijk altijd prettig. Wil je graaf bloemen behang kopen? Lees dan snel verder, want in dit artikel geef ik je een aantal tips bij het stylen van het bloemen behang in je huis.

bloemen behang kopen

Behoud de rust in je woning

Als je bloemen behang koopt is het belangrijk dat je de rust in de kamer behoud. Het bloemen behang is namelijk van zichzelf vrij druk. Zorg dan dus dan je meubels wat minder druk zijn. Denk bijvoorbeeld aan meubels met een neutrale kleur of in een rustige kleur die ook terug komt in je behang. Wanneer alles in je woning bij elkaar past creëer je ook meteen rust. Het is belangrijk dat je woning rust uitstraalt, omdat dit een voorwaarde is om je te kunnen ontspannen. Je huis moet namelijk een plek zijn waar je tot rust kan komen en je interieur kan hier voor een groot deel aan bijdragen.

Zorg dat kleuren bij elkaar passen

Zoals ik net al benoemde is het creëren van rust in de ruimte erg belangrijk. Ook het kleurgebruik speelt hier een grote rol in. Als je bloemen behang aanschaft is het goed om een aantal kleuren uit het behang te kiezen en deze kleuren terug te laten komen in de rest van je interieur. Als de kleuren lichtroze, wit, goud, rood en lichtgroen terug komen in het behang kies je bijvoorbeeld accessoires in de kleuren lichtroze, wit en goud. Je kunt je woning dan aankleden met lichtroze sierkussentjes op de bank, een gouden spiegel, een wit vloerkleed, lichtroze en gouden kaarsen en een witte tafel. Door de kleuren uit het behang te integreren naar je huidige interieur zorg je ervoor dat alles mooi één geheel wordt en het behang mooi past bij de rest van je woning.